arrow_drop_up arrow_drop_down
5 juli 2017 

De 10 belangrijkste tips (4) om een succesvolle DJ te worden

Zoek iets unieks waarin jij je onderscheidt

Deze tip heeft raakvlakken met het bepalen van je muzikale persoonlijkheid oftewel wat voor DJ qua sound zou je kunnen zijn echter is dit een verlengstuk hiervan. Hoe ga je je gekozen muziekstijl zo origineel mogelijk draaien of produceren zodat je opvalt. Het draait allemaal om je muzikale imago maar ook om je fysieke imago.

Hoe word je een unieke performer en val je op door je imago.

Hoe word je een unieke performer en val je op door je imago? Dit imago zoals muziekstijl, uiterlijk of de vele andere handelsmerken waarmee jij je herkenbaarheid en originaliteit zou kunnen verbeteren zijn belangrijk tijdens je weg naar de top.

Deadmau5 herken je vanaf een kilometer

De Canadese DJ en producer Deadmau5 onderscheidt zich door tijdens zijn optreden een muizenkop te dragen. Tegenwoordig zet hij hem al na een paar minuten af maar het masker blijft zijn beeldmerk en is hierdoor herkenbaar en uniek.

Hierboven de bouw van de DJ Booth van Deadmau5 en hieronder de booth in action en daaronder nog een filmpje hoe Deadmau5 op komische wijze een technisch probleem doorstaat en na een flink aantal minuten ook oplost.

 

Het unieke imago van de Franse DJ/Producer UZ

Het unieke imago van de Franse dj/producer UZ

Een mooi voorbeeld is het mysterieuse imago van de Franse dj/producer UZ. Hij had al roem verworven en een imago geclaimd als winnaar van de DMC World Championships met zijn scratch capriolen maar ook als house DJ had hij al naam gemaakt. Toen hij overstapte op trap muziek heeft hij met succes ook een imago switch gemaakt.

Feest / Rave DJ Ruud heeft een duidelijk muziek imago

De meeste feest dj’s draaien een mix van nieuwe en oude feesthits die vaak nog in hun originele staat gedraaid worden. Feest DJ Ruud heeft zich duidelijk gespecialiseerd in een unieke stijl van Nederlandstalige en Engelstalige happy hardcore. Af en toe knalt daar een luide apres-ski toeter doorheen, trap muziek, reggeaton, een sitdown, confetti en vliegen de opblaasbare objecten het publiek in. Als hij oude hits draait zijn deze in de meeste gevallen door hem zelf in de studio overgoten met een typisch en uniek Feest DJ Ruud sausje. Een goed voorbeeld is Peter Knaldre met Hysterious girl.

Uiteindelijk draait Feest DJ Ruud alle muziekstijlen bijgestaan door een MC maar is vooral uniek door bovenstaande. Hieronder nog een aantal video’s van de koning van het feest die in december 2016 afscheid nam van zijn alias Feest DJ Ruud en doorgaat onder de naam ‘Dolf’ waarvan de eerste track “Fuck it all up’ vooral ‘clubby’ klinkt.

 

 

De onderscheidende act van DJ’s Wipneus en Pim

Onderscheidend door een bepaalde muziekstijl zijn ze zeker niet want deze 2 dj’s draaien echt alles en staan garant voor een groot feest dat soms nostalgisch is en soms vreselijk hip. Dansen en springen, humor en veel foute hits passeren de revue. Het is een hilarische act waar je de leukste (feest)platen uit de muziekgeschiedenis hoort en waar vooral de unieke interactie en participatie met het publiek wel het succes verklaart. Je moet hier onder andere denken aan een danswedstrijd, een ouderwetse competitie tussen de mannen en de vrouwen en bijvoorbeeld een playback battle.

https://www.youtube.com/watch?v=2IquX44mLjQ

Waarom kan je niet zonder een uniek imago?

Of hoe val je op in een verzadigde markt want er zijn zoveel DJ’s die aan de weg timmeren. Waarom kiezen ze voor jou en niet voor die ander? Uiteraard zijn je draaikwaliteiten het allerbelangrijkste maar door dit op een unieke wijze te doen of door unieke en opvallende tracks te produceren val je op en wordt je sneller en vaker herkend. Op deze manier bouw je ook sneller een fanbase op en dit geeft weer een positieve draai aan het aantal mensen wat speciaal komt dansen op jou set. Belangrijk extra punt is dat deze relatie met de fans ook via de digitale weg (social media, blogs, vlogs en website) op unieke wijze onderhouden moet worden. Het personaliseren van deze relatie met je fans heeft de grootste economische waarde en zorgt voor een grotere naamsbekendheid.

Vraagje:

Welke DJ / Producer met een uniek imago ken jij en welk imago is dat volgens jou? Je suggestie, die je hieronder kan doorgeven, zal in deze blog worden opgenomen. Alvast bedankt (-;

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Vind meer artikelen over het DJ vak:

Of kijk, lees en zoek via onderstaande categorieën: